Tájékoztatás az 53. Irinyi János OKKV országos döntőjéről

 

Az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny 2021. április 28-ra tervezett döntő fordulója a járványügyi helyzet miatt elmarad. A 2021-es versenyt a II. fordulóban elért eredmények alapján zárjuk le.

A verseny eredményhirdetése 2021. május 8-án délután, on-line kerül megrendezésre. Az eredményhirdetés részletes programja hamarosan elérhető lesz itt.

 

 


 

Tájékoztatás az 53. Irinyi János OKKV megyei fordulójáról

Tekintettel a vírushelyzetre a középdöntőn nem lesz laborforduló, de hasonlóan az 52. Irinyi János OKKV döntőjéhez az írásbeli feladatok között mindkét kategóriában olyan jellegű feladat is lesz, amely máskor a laborgyakorlat része szokott lenni.

A Középdöntő ideje: március 4-én, csütörtökön 9-11:30. Munkaidő: 150 perc.

Jó versenyzést kíván a Versenybizottság

 


 

Az 53. Irinyi János Országos Középiskolai Kémia Verseny I. (iskolai) fordulója

Az első forduló időpontja minden, a versenyre bejelentkezett iskolában, azonos időben: 2021. január 28. (csütörtök), 14-16 óra.

Az első forduló csak írásbeli feladatlapból (elmélet és számítási feladatok) áll.
Az írásbeli lebonyolítása az érettségi vizsgák szabálya szerint történik.
A feladatsorokat minden iskola az online jelentkezéskor megadott kapcsolattartó e-mail címre kapja január 26-án estig. Kérjük, ha megkapták jelezzék visszairinyi@mke.org.hu e-mail címre.

 

⇩Letölthető plakát


 

Az 52. Irinyi János Országos Középiskolai Kémia verseny on-line eredményhirdetése
2020. november 7. délelőtt 10:00 óra.

Program: pdfaz eredményhirdetés programja (PDF)

                     pdfDíjátadó (PDF)

 

 NTP logo EMMI

A program részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Tehetség Program és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-TMV-M-19-B-0020 azonosító számú  3 000 000 Ft összegű pályázati támogatásból valósul meg.

Megvalósítási időszak:  2019. július 01 és 2020. június 30 között, amely megvalósítási  időszak záró dátuma a COVID-19 járványhelyzet miatt módosult 2020. december 31 –re.

 

Tájékoztató az 52. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny
döntőjének lebonyolításáról

 

A koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzet miatt az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny 2020-as döntőjét nem tudtuk az eredeti kiírásban szereplő időpontban és módon megszervezni. Az Irinyi OKK Versenybizottságának döntése alapján amennyiben „hagyományos módon” indul az új tanév, a döntőre 2020. szeptemberében kerül majd sor, az alábbi módon:

A döntő két részletben kerül megrendezésre:

 • az első egy írásbeli döntő forduló, melyet a döntőbe került diákok az iskolájukban írnak meg. Ebben a részben minden, az országos döntőbe 2020. februárjában bejutó versenyző egy olyan feladatsort kap, amely tartalmazza az elméleti és számolási feladatokat, valamint a laborfordulónak az elméleti részét. A feladatok személyes megírását a felügyelőtanárok ellenőrzik.

  Minden döntőbe jutott versenyző a saját iskolájában írja a Döntő írásbeli fordulóját kivéve Baranya megye versenyzőit. Baranya megye minden versenyzője a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában írja a döntő feladatait.

  A Döntőben résztvevő iskolák szeptember 9-én, szerdán a nap folyamán, e-mailon kapják meg a Döntő feladatsorait.

  Az írásbeli forduló időpontja: 2020. szeptember 10. (csütörtök) 9-12 óráig.

  Minden versenyző azonos időpontban írja majd az írásbeli feladatlapot.

  Az írásbeli fordulón való részvétel feltétele, hogy a diák rendelkezzen saját e-mail címmel, amit megad a regisztrációs űrlapon (https://irinyiverseny.mke.org.hu/regisztracio/user/finals).
 • A versenyzők írásbeli fordulón legjobb eredményt elérő kb. 25%-a egy egynapos döntő laborfordulón vesz részt Debrecenben. Ennek az időpontja: 2020. szeptember 27. (vasárnap). Aki kéri, annak szállást is biztosítunk szombatról vasárnapra. A program vasárnap várhatóan 10:30-kor kezdődik és 16:00-ig tart.

Kérjük, hogy a döntőbe bejutott versenyzők – akkor is, ha ezt már korábban megtették – regisztráljanak újra a https://irinyiverseny.mke.org.hu/regisztracio/user/finals URL-en. Az újbóli regisztráció során kérjük, hogy az Egyéb részvételi adatok / Megjegyzés részben (azaz a regisztrációs lap utolsó sorában), írja meg, hogy amennyiben bejut a debreceni laborfordulóra, akkor előreláthatóan fog-e szállást kérni (ezen később még lehet módosítani, azonban a körülbelüli szállásigény felméréséhez szükség van erre az információra). Az újbóli regisztráció határideje: 2020. szeptember 1.

A döntőn való részvétel díját igyekszünk minimálisra csökkenteni, erről a nyár folyamán értesíteni fogjuk az érintett intézményeket.

Bízunk benne, hogy a 2020-as versenyt ilyen formában sikerül eredményesen lezárni.

 

 

Go to top